e
Banner

Etiketler: murat bastor



Kombine taşımacılıkta taşlar yerine oturuyor



Kombine taşımacılığın geleceğe dönük planlamalarda stratejik bir çözüm olarak konumlandırılması gerektiğini vurgulayan Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, üzerinde çalıştıkları iki yönetmelikle karayolundaki yükün demiryolu ve denizyoluna aktarılması için gerekli ortamın, altyapının ve yönetim modelinin oluşturulacağını söyledi. Baştor, ayrıca kombine taşımacılık faaliyetlerinin kayıt altına alınarak, bu faaliyetleri etkin ve verimli yapanlara idari ve mali yönden destekler sağlanacağını açıkladı. 




Murat Baştor: Taşımacılık sisteminde değişim zamanı



Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, Türkiye’nin uluslararası ticaretteki hedeflerine ulaşılabilmesi ve pandemi sürecinde yakaladığı fırsatın kalıcı hale gelebilmesi için, kombine ve intermodal taşımacılık alternatifleri ile daha rekabetçi ve sürdürülebilir bir taşımacılık sistemi tesis etmeyi, yük taşımacılığını tamamen dijitalleştirmeyi, Lojistik Koordinasyon Kurulu ile bürokratik engellerin kolayca aşıldığı dinamik bir lojistik altyapısı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. 




AB ile taşımacılıkta karayolu güçleniyor, sırada intermodal var



Türkiye ile AB arasındaki ticaretin ve taşımacılığın yepyeni bir boyut kazandığı bu dönemde Macaristan, Yunanistan, Bulgaristan Romanya ve Sırbistan gibi ülkelerde transit belge sorununun çözüme kavuşturularak karayoluyla ihracat taşımalarında kolaylık sağladığını vurgulayan Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, ilişkilerin yeni intermodal yük koridorları ve demiryolu taşımacılığıyla güçlendirileceğini söyledi. Baştor,“Orta Koridor güzergahında etkin olmak birincil stratejik önceliğimiz” dedi.